Sinds 22 december 2018 ben ik gepensioneerd als docent van het Conservatorium Haarlem van Hogeschool Inholland waar ik al sinds 1983 functioneerde als pianodocent pop/jazz en als docent audioproductie.

Ik run al sinds 2001 jaar mijn Audioproductiebedrijf  JUNOmusic, waarmee ik o.a. pop-, jazz- en klassiekemuziek CD-producties en liveregistraties verzorg en produceer.

JUNOmusic blijft voor mij een belangrijke aktiviteit

Ik heb gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam  waar ik in 1983 afstudeerde aan de toenmalige opleiding “Improviserend Musicus”.

Na mijn opleiding ben ik actief geweest als toetsenist in kleinkunst, pop- en jazzmuziek. De belangrijkste bands waar mee ik aktief ben geweest waren “Black Straight Music” van fluistist Ronald Snijders, fusiongroepen “Choice” en “North Of The Border”, jazzgroep “Swing Progress”, Popgroep “Lafitte” en jazzgroep “4Frank”.

Vanaf 2017 tot en met begin 2023 met ik actief geweest als pianist in het jazzduo Debora & Nol met zangeres Debora Visscher. In december 2021 hebben we het CDalbum “Christmas Again” uitgebracht.

Als docent ben ik verbonden geweest aan de muziekschool Schermer Graft De Rijp waar ik in 1980 gestart ben met het leiden van jazz- en improvisatieworkshops. Vanaf 1982 ben ik dat ook gaan doen aan de Muziekschool Zaanstad, tegenwoordig FluXus Centrum voor de Kunsten Zaandam. In 2014 ben ik gestopt als docent bij FluXus.

Bij FluXus heb ik talloze workshops geleid zoals pop, jazz-improvisatie, salsa, vocal-jazz, fusion, Big Band (De Big Workshopband) en heb ik pianolessen pop en jazz gegeven.

Sinds 1983 was ik zoals gezegd als docent werkzaam aan het tegenwoordige Conservatorium Haarlem van Hogeschool Inholland, waar ik samen met Jan-Peter Bast hoofdvakdocent was voor de toetsenisten, docent audiorecording was en ontwerper en beheerder van de opnamestudio’s. Daarnaast ben ik op de school aktief geweest als Bigbanddirigent, producer, jazzharmoniedocent en als coach van ensembles zowel in de studio als daarbuiten.

In 1983 heette de school Muziekpedagogische Academie en vanaf de 90-er jaren veranderde de naam in Conservatorium Alkmaar. In 2010 is de school naar de huidige locatie in Haarlem/Overveen verhuisd en sinds kort heet de school officieel Conservatorium Haarlem en valt zij onder de Hogeschool Inholland. De school is toonaangevend met de opleiding “e-Music” en leidt op hoog niveau studenten op als pop/sessiemusicus. Het was een eer om zo lang en intensief op het instituut werkzaam te mogen zijn geweest.