Muziekhuis Nieuws

1 maart 2024

JUNOmusic is druk met de afronding van een nieuwe productie. het betreft een album van zangeres Mireille Moust. 12 prachtige songs met text en melodie van haar hand, prachtig begeleid door de in 2022 overleden partner nam Mireille en gitarist Eddy Moust. De eindmixen zijn klaar voor mastering door Deep Grooves uit Leeuwarden. De muziek verschijnt op Vinyl en CD in mei van dit jaar.

4 feb 2023

Debora & Nol zijn voor onbepaalde tijd gestopt als jazzduo. het laatste optreden was op 6 januari 2023 in de Bullekerk op de eerste Vrimibo van het jaar. 2022 was een zeer succesvol jaar voor het duo met regelmatig optredens zoals het Royal Jazzfestival, het Kerstconcert in de Bullekerk, kerstoptreden voor De Huiskamer in in het kerkje in Jisp, en restaurant de ‘s Warte Walvis op de Zaanse Schans. Maar ook een hele serie vrimibo’s in de Bullekerk, optredens voor stichting Cordaan in Amsterdam en op diverse feesten en recepties in de regio. Eea was aanleiding voor Debora om een sebatical in te lassen en meer tijd te hebben voor verdieping, verbreding en verkenning van muzikale mogelijkheden.

13 sep 2022

het eerste optreden van Debora & Nol op de Vrijmibo (Vrijdagmiddagborrel) in De Bullekerk in Zaandam was op vrijdag 2 sep 2022. In het theaterseizoen 2022-2023 treden Debora & Nol op, iedere eerste vrijdag van de maand in De Bullekerk van 16.00-18.00.  Op de eerst volgende Vrijmibo, 7 oktober, speelt Nol op zijn 40 jaar oude Fender Rhodes electrische piano speciaal voor de liefhebbers van deze heel specifieke vintage sound.

 

1 december 2021

De kerstCD van Debora & Nol is in productie en wordt gereleased op 11 december 2021 podium El Theatro Ringweg 12, 2064KE Spaarndam. De zaal is open vanaf 13.30uur, Debora & Nol treden op vanaf 14.00uur met hun jazzgoep die verder bestaat uit:  Niek van Wiggen op drums, Vincent Kuiper op contrabas. ook spelen twee gastsolisten mee in enkele stukken te weten, gerard Kleijn op bugel en Teddy Sicking op viool.

30 april 2021

Helaas, vanwege Corona treden de Debora & Nol op dit moment niet op. We zijn echter wel actief bezig, nml met het produceren van een KerstCD. Onze geplande kerstconcerten op 18 december 2020 konden niet doorgaan omdat vlak daarvoor op 15 december de Corona lockdown in ging. We hadden ons stevig op voorbereid op de optredens en vonden het jammer om het project in de kast te zetten. We zijn nu wekelijks bezig met arrangeren en audiorecording in mijn studio “Het Muziekhuis”. Binnenkort meer over dit project, het beloofd een feestje te worden!

West End Bigband.                                                                                                                                                                 Op 14 november 2021 gaat JUNOmusic de demo-opnames doen voor de site van de West End Bigband olv Gerard Kleijn in de Pasveerzaal van FluXus Centrum voor de Kunsten in Zaandam.

2 dec 2020

Op 18 dec 2020 treden Debora & Nol op in kwartetbezetting in de pas gerenoveerde Pasveerzaal van FuXus Centrum voor de Kunsten in Zaandam. Op drums Niek van Wiggen en op contrabas Sven Schuster.
Het kwartet speelt twee optredens waarvoor apart gereserveerd kan worden.  1e optreden is van 19.30 – 20.30uur 2e optreden is van 21.15 – 22.15uur. De zaal is een kwartier voor aanvang open. De entreeprijs is €10,- en er kan gereserveerd worden bij Debora Visscher via mail: debora_visscher@hotmail.com of via telefoon: 06-18292095>
Adres: FluXus Centrum voor de Kunsten, Westzijde 148, 1506EK Zaandam

14 nov 2020

Op 14 november 2020 7 Kerstvideo’s gepubliceerd op een nieuwe pagina in de Debora & Nol pagina. Hier vindt je de video’s.

27 okt 2020

Op 27 oktober 2020 Video gepubliceerd met een compilatie van het Kerstoptreden van Debora&Nol in café Het Pand op 1 dec 2020. aanvankelijk bleken de beelden geen geluid te bevatten omdat de externe microfoon uit stond, maar op harde schijf bleken bruikbare tracks te staan omdat ik LogicPro gebruikte voor mijn pianosounds en meteen de audio van ons optreden kon registreren. het heeft uiteindelijk een heel sfeervolle impressie van het superleuke optreden opgeleverd. Hier vind je de beelden

 

Op 27 september 2020 opgetreden met gitarist Bill Arensma (76) en bassist Bert van Erk (72) in het Kerkje in Wetsinge ,Groningen. Erg leuk na een weerzien van meer dan 40 jaar met Bill.

 

 Op 19 en 20 september 2020 vond de CD-release/presentatie plaats van “Dreamcatcher”, een 28 minuten durende CD van het trio Saen Amare, Ruud Luttikhuizen, Njola Ritzen en Ruud Kleiss. Ik heb de stukken in 2019 en in 2020 opgenomen bij mij in het “Muziekhuis” en ook mix en mastering gedaan.

 

Op 25 sep 2019 Annie’s Song van John Denver! tijdens het huwelijk van Erlijn Zandstra en Jos Druijf.

Op 24 september 2019 speelden Debora & Nol op de Makro, Amsterdam Zuid, tijdens een kledingactie van de kledingafdeling, de jazzy songs waren een fijne toevoeging op de feestelijke sfeer en het winkelende publiek waardeerden de klank van het duo enorm!

Op 28 september 2019, de Zaanse Molendag,  speelt het duo tijdens de opening van Kaldenbach Piano in het prachtige 17e eeuwse geheel gerestaureerde oudzaanse pand van  Molen de Paauw in Nauerna/Assendelft. Kaldenbach Piano is importeur van Feurich piano’s en vleugels.

 

3 juli 2019

NIEUW!!! Debora & Nol 4tet Nieuwe Video                                                                Debora & Nol hebben een videocompilatie gepubliceerd van het optreden met hun kwartet op 8 juni 2019 in Music And Dreams Zaandam. De video kan hier bekeken worden en staat ook op Youtube.                    

8 mei 2019

NIEUW!!! zaterdagavond 8 juni 2019                                                                         Alweer voor de derde keer spelen we met ons duo Debora & Nol in het fantastische muziekcafé van Miriam Smits Music And Dreams, aanvang 20.00uur.   Dit keer met Niek van Wiggen op drums en Vincent Kuipers op contrabas.                                                                                   

NIEUW!!!  zondagmiddag 19 mei 2019                                                            Vocal jazzsessie met Nol, alweer de DERDE jazzsessie met Nol Sicking voor zangers en zangeressen die graag jazz zingen, op zondagmiddag 19 mei van 15.00 – 18.00uur Bij Music And Dreams, Zuidijk 74, Zaandam. Mooie jazzsong zingen met Nol aan de babyvleugel. Je kunt je verzoeksongs melden via mail: nol.sicking@gmail.com of bij Music And Dreams.

Debora en Nol                                                                                                         Het duo is zeer aktief geweest met optredens op 14 feb bij De Bataaf 1894 in Wormer, 23 maart Music and Dreams , 13 april Het Wapen van Wormer en met hun kersverse kwartetbezetting op het Royal Jazzfestival in Zaandam.

North Of The Border                                                                                           
Het Jazz- en latinfusiontrio North Of The Border met Nol Sicking keys, Paul Berner basgitaar en Mark Eshuis drums is weer aktief na 15 jaar!! Op 31 maart trad het trio met succes op bij Music and Dreams. Beelden van het optreden staan hier op deze website.

2 feb 2019

Vocaljazz met Nol, vrije jazzsessie met Nol Sicking voor vocalisten uit de regio die graag jazz zingen, op zaterdagmiddag 2 februari van 15.00 – 18.00uur Bij Music And Dreams, Zuidijk 74, Zaandam. Laagdrempelig, gewoon een mooie jazzsong zingen met Nol aan de vleugel. Aanmelden uiterlijk een week voor 2 december via dit contactformulier of bij Music And Dreams. Bij aanmelding wel opgeven welke songs je graag zingt en in welke toonsoort.

 

20 jan 2019

Opnamesessie door JUNOmusic met Vocal Group Twelve uit Utrecht. De opnames zijn voor de kerstepee die de groep in december 2019 wil uitbrengen.

 

5 jan 2019

Optreden van Debora & Nol bij Music And Dreams , het nieuwe Zaanse muziekinitiatief en podium van Miriam Smit. Mooie goed gearrangeerde jazz- en popsongs, van 20.00 tot 23.00uur. Zuiddijk 74, Zaandam. www.musicanddreams.nl

 

7 dec 2018

Op 7 dec vindt het tweede Talentconcert plaats in de Verkadezaal van FluXus, Centrum voor de Kunsten, Westzijde 148, Zaandam.               Aanvang 19.00, entree gratis. Een mooie gelegenheid weer om de talentjes die lessen volgen bij FluXus te bewonderen! De audio- en videoregistraties zijn weer in handen van JUNOmusic.

 

Oud nieuws

27 aug 2018

Op 22 september 2018 zal de CD met romantische pianostukken van Chopin, Schumann en Brahms, gespeeld door René van Sluis en door Nol Sicking geproduceerd, gepresenteerd worden in de Verkadezaal van FluXus centrum voor de Kunsten Zaandam.

Twee videoregistraties zijn te zien op de pagina: Video                                        

Op de pagina Debora en Nol zijn op de pagina Audio 7 demo’s geplaatst die het duo opgenomen heeft in het voorjaar van dit jaar in de studio van JUNOmusic. De tracks zijn allemaal gearrangeerd en geproduceerd door Nol.

Het eerstvolgende optreden van het duo is op 8 september.

December 2017

4Frank is gewijzigd qua samenstelling, Frank Leurs en Nol Sicking gaan voorlopig door als duo. Als quartet zal de groep in de toekomst met een andere bassist en drummer gaan werken; nieuws daarover volgt nog.

De CD van 4Frank is via het contactformulier op deze website te bestellen.

Mei 2017

Aan de website is een nieuwe pagina toegevoegd van het jazzduo “Debora & Nol”.

Op de pagina  is behalve informatie over het duo ook video te zien en audio te beluisteren.

September 2017

North Of The Border, mijn fusiontrio heeft in 2004 een aantal mooie tracks opgenomen. We hebben er nooit wat mee gedaan.  Ze zijn te beluisteren in het “Audio” menu.